Преди 2 дни съм забравил лампата в колата да свети и е стояла така около 24 часа.Снощи отивам отключвам с дистанционното и само едва мигат мигачите и ни централно ни нищо.Пробвах така няколко пъти нищо само разбирам че алармата е изключена но централното не отваря.Разбрах че акъмълатора е паднал пък е на 3 месеца.Пробвах с ключа о чудо забравих че лявата дръжка е счупена и не става да се отваря от там аз я отварях през задната.Пробвах дясната врата и с възторг разбрах че ключа изобщо не се завърта на никъде само влиза и до там.И стана така че не можах да си влезна в колата 30 мин докато не се обадих на тия дето 24 часа отварят коли авариино направо ме заболя сърцето като ми каза че услугата струва 50 лв да я отворят.Лощо ми стана не стига колкото проблеми имах че само това ми трябваше.Та въпроса ми e има ли някаква друга възможност да се отвори колата в такъв случаи или пак авариината служба.И за капак на всичко тръгнах да карам да се зареди и опа палката с 82 км направо ми се досра с извинение.Ебаси каръшката вечер.Добре че се отървах с 20 лв само.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Прецаках се яко
Collapse
X
-
Да има. Ядох го същото наскоро. При мен лявата ключалка е откачена, а на дясната не и достигна милиметър - 2(нагоре), за да си влезна в колата (принципно я бях оставил за точно такова аварийно отваряне - за заключване - абсурд). Та, как става:
1. Вадиш крика и вдигаш отпред, отляво;
2. Лягаш пред лявата гума и почваш да опипваш за бронята на жилото за предния капак( горе-долу се пада във вертикална посока, над левия халоген);
3. Напипаш ли бронята, ще напипаш и края и, т.е. самото жило. Разбираш, че ще трябва да го дръпнеш с клещи, защото лявата закопчалка е на една идея от бронята и ако не ти викат "клещите" няма, как да я откопчаеш. Ако дръпнеш жилото след нея откопчаваш само дясната (това става и с ръка - ако се е закъсало, обаче, ще страдаш) и нищо не правиш;
4. Отворил си вече капака и има 2 начина:
а) Имаш кабели за ток - "хвърля" ти ток някой колега, комшия, приятел и т.н и си влизаш в колата;
б) Нямаш кабели, но си приготвил новият акумулатор. Вариантите пак са 2:
- нямаш дълъг глух ключ 14 - прецакан си;
- нямаш дълъг глух ключ 14, но успяваш да намериш в последната от 5-те железарии в квартала и то точно преди да затворят - сменяш си акумулатора, като междувременно се чудиш за чий тия идиоти са сложили ~ 10 см шпилка като и 5 пъти по-къса щеше да свърши същата работа, припсуваш няколко пъти жабарите и отново си в играта...75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
-
Случката е реална, но понеже отдавна късах жило за преден капак и номера с отварянето на капака го бях тренирал.
БТВ Днес асистирах за смяна на съединител и монтаж на рейка (155 1.8 8V) - много чанч, много нещо е това. Жабарите са супер изроди в усложняването живота на монтьорите (добре, че не съм такъв). Колко недомислици има и неща, които е можело къде-къде по-елегантно да се направят. Супер чепати планки, хванати на по 4-5 детайла, поредните излишно дъги шпилки и естествено всичко е на да си ебе и местата навряно. За всяко нещо, което тръгнеш да сваляш или качваш ти трябват поне 30 мин. да разбереш, с какъв инструмент ще го докопаш, как ще го навреш там и не на последно място, кой от любимите номера 14, 15, 16 или 18 са използвали гениите при сглобяването.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
Comment